Diversiteit is win-win-win... - Tresenco - HR adviesverlener in België en Nederland met oog voor diversiteit

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Diversiteit

… het is de uitdaging om creatief om te gaan met het spanningsveld tussen traditie en vernieuwing, tussen zichzelf blijven en rekening houden met de anderen, tussen immobilisme en vooruitgang, om creatief om te gaan met hetgeen is en hetgeen kan en daarbij het menselijk potentieel zo maximaal mogelijk te benutten…

A De Simone

 
alternatief

DIVERSITEIT
Terwijl het economisch landschap snel evolueert en bestaande normen en regels vervagen, merken we dat er in alle sectoren een toenemende bewustwording is dat diversiteit een belangrijk onderdeel is van de zakelijke uitdagingen van morgen. Of van vandaag…?

Het fenomeen weerspiegelt een maatschappelijk  breed  besef dat economieën, gemeenschappen en consumentenmarkten diverser zijn dan ooit. Organisaties, in de publieke of private sector, die werken met diverse klantengroepen hebben een enorme stap voor wanneer hun personeelssamenstelling een afspiegeling is van de omliggende samenleving.  

 
 

    Diversiteit is win-win-win...

Diversiteit gaat niet (enkel) om het bevorderen van de participatie van bepaalde groepen. De kracht van diversiteit zit in het benutten van de verschillen en het waarderen van de uniciteit om te komen tot prestatieverbetering.

Het is alom gekend dat heterogene groepen een beter besluitvormingsproces vertonen. En dat bedrijven met een actief diversiteitsmanagement inmiddels ervaren dat een optimaal gevarieerde samenstelling het algehele resultaat in de organisatie bevordert.

Verschillende invalshoeken, ervaringen en zienswijzen voorkomen een tunnelvisie en inspireren medewerkers om buiten de gebaande paden en bestaande kaders te denken.

Een divers personeelsbestand verbetert ook het imago van de organisatie. Door dit positieve beeld wordt een bedrijf eerder een ‘employer of choice’, met andere woorden een organisatie waarvoor men graag wil werken.

 
 
 
 

Benieuwd hoe diversiteit voor u en uw organisatie kan werken? Contacteer ons!

 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu