Belang van diversiteit - Tresenco - HR adviesverlener in België en Nederland met oog voor diversiteit

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Diversiteit
 

BELANG VAN DIVERSITEIT

Waarom diversiteit en inclusie belangrijk zijn voor uw organisatie? Omdat het u geeft waar elke onderneming naar streeft: SUCCES


Uitgebreid wereldwijd onderzoek en de ervaringsgegevens van organisaties nationaal en internationaal bevestigen de geldigheid van het organisatiemodel op basis van diversiteit en inclusie. Steeds meer organisaties zien nu ook de zakelijke voordelen en investeren volop in de ombuiging naar een diverser personeelsbestand en inclusie cultuur.

Of u nu een kleine of een grote organisatie heeft; door diversiteit creëert u een klimaat waar het talent van iedereen gebruikt wordt, waar verschillen beweging brengen en richting geven en waar gestreefd wordt om gemeenschappelijke doelen te overstijgen.Enkele belangrijke voordelen van diversiteit:

 

Hogere Productiviteit
Diversiteit en inclusie laten een verscheidenheid aan verschillen en talenten samenwerken in een omgeving die de eigenheid waardeert. Dit zorgt voor een toename van loyaliteit en betrokkenheid wat zich vertaalt in een hogere productiviteit.

Hogere creativiteit en probleemoplossend vermogen
Het samenkomen van veel verschillende en uiteenlopende gedachten en intellecten brengt een grote variatie aan visies en oplossingen. Heterogene groepen vertonen bovendien een beter besluitvormingsproces.

 
 

Aantrekken en behouden van talent
Dit levert voor elke organisatie een direct concurrentievoordeel op. Een divers personeelsbestand verbetert het imago waardoor een bedrijf eerder een ‘employer of choice’ wordt, een organisatie waarvoor men graag wil werken en blijven werken.

Houding en ingesteldheid
Bevordert de samenhang en interactie binnen teams en verbetert de onderlinge communicatie waardoor een andere houding en ingesteldheid ontstaat die direct ten goede komt aan het bedrijfsresultaat.

 
 
 
 

Benieuwd hoe diversiteit voor u en uw organisatie kan werken? Contacteer ons!

 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu